sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Hiljaista muttei hiljaiseloa

Tosiaan en ole paljoa nyt blogia kerinnyt/jaksanut päivitellä kun on noiden karvaisten kanssa tullut touhuttua jonkun verran - otetaampa siis jälkikatsaus siihen mitä ollaan tässä parin viikon aikana puuhattu.

Laran kanssa pyöräiltu, tokoiltu kotona ja käyty hallilla liitämässä - kepit alkaa oikeasti sujumaan tosi hienosti! Varmuutta vaan lisää niin että saadaan puhtaita suorituksia, epiksiä lisää ja voipi olla että oikeesti päästään loppukesästä/alkusyksystä korkaamaan ekat kisat! Kunto on kohentunut pyöräilyn ja vetotreenien ansiosta (ruokakin varmasti vaikuttaa asiaan :D) ja mammakoira on kiinteytynytkin kivasti. 
Juran kanssa on pyöritty kissanristiäisissä mm. Ulvilassa mätsäreissä josta tuli pun- ja möllitokossa Merikarvialla II tulos 145p. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt kuinka Jura jaksoi keskittyä koko "kokeen" ajan ja työskenteli omasta mielestäni noinkin nuoreksi koiraksi puhtaasti hyvällä vireellä. Paikkamakuu meni nollille - kymmenisen sekuntia kun olisi vielä jaksanut odottaa niin se olisi mennyt hyvin. Itse osasin silti hiukan odottaakin ettei Jura pysy maassa koska ryhmäpaikkista ei olla koskaan treenattu. Seuraaminen hihnassa oli aivan upeaa, jonka takia itseäni jäi suunnattomasti harmittamaan ettei Matti kerinnyt kuvaamaan sitä - seuraaminen taluttimetta oli sitten aivan toisenlaista, ensimmäisen käännöksen jälkeen Jura kylläkin ryhdistäytyi ja loppu sujui mallikkaasti. Muut liikkeet menivät todella mukavasti, mitä nyt pientä turhautumista ja yliyrittämistä lukuunottamatta - ikäänsä nähden kakara suoriutui mielestäni aivan mahtavasti! 

Luoksetulo: Juralle tuli joku ihme aivopieru ja se heitti maahan heti sivulle tulon jälkeen! :D tässä oli yliyrittämistä huomattavissa, paikko koittaa jotain jos se palkka tulisi nopeampaa.
Liikkeestä seis: Olin ihan varma ettei liike tule onnistumaan koska se on kotonakin takkuillut - yleensä Jura on vetänyt maihin tai istunut, joten olin hyvinkin positiivisesti hölmistynyt kun se lopulta pysähtyi, hitaasti mutta pysähtyi kuitenkin.
Liikkeestä maahan: Tuomari oli huomaavinaan käsiavun, en ole varma annoinko mutta hyvin todennäköisesti vanhasta tottumuksesta annoin - tuomarin mielestä Jura ei kuulemma sitä tarvitsisi, sen verran vikkelään meni maihin. Lopussa Jura ei meinannut nousta lainkaan istumaan, piti oikeen kädellä ohjata.
Hyppy: Kyllä oli ongelmia. Videolla ei näy edes sitä kaikkea alkusähellystä mitä Juran kanssa tuli tehtyä, se ei millään meinannut tulla sivulle. Agilityn vuoksi Jura luki heti hyppyesteen joten oli jo kovasti menossa ja voi sitä hölmistynyttä ilmettä kun tuli seis käsky, vauvan nuppi oli ihan sekaisin "mitää?? seis!?" Tokohypyn pysähdystä ei olla treenattu.

Pisteet:
Luoksepäästävyys: 8,5 - ryntäsi tuomaria kohden
Paikkamakuu: 0 - nousi
Seuraaminen kytkettynä: 9 - itse käytin vartaloapua käännöksessä
Seuraaminen taluttimetta: 9 - metsälenkkeilyalku
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8 - käsiapu ja kaksoiskäsky
Luoksetulo: 9 - maahanmeno lopussa
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7 - hidas pysähdys ja liikkui
Estehyppy: 8,5 - huono hallinta ja liikkui lopussa
Kokonaisvaikutus: 8,5
yht. 145

Ja jottei kukaan kuvittelisi että meidan toiminta on ollut siinä, niin jatkettakoon vielä että käytiin myös UPK:n kenttäkauden avajaisissa! Ilmoitin Juran hakuryhmään ja innossaan odotellaan ekoja treenejä. Viikon päästä alkaa kevät-syksy kauden treenit pyörimään mikä meinaa sitä että treenaissä saa rampa melkein joka päivä! :)

Ei kommentteja: