torstai 18. huhtikuuta 2013

Välinekatsaus

Sateisen päivän kunniaksi tungin hurtille luut kurkkuun ja järjestelin koiriin liittyvät tarvikkeet uusiksi. Aikani hääräiltyäni muistin, että olin joskus suunnitellut tekeväni postauksen koirien tavaroista(?) - voi olla että olen tehnyt jo - joten hain kameran aloin napsimaan kuvia, jos samanlainen postaus on jo tehty niin nyt tulee ainakin päivitystä.

Tokoiluun tötsiä on 8kpl - kuvassa 4kpl ja toiset 4kpl ovat isän luona - metallinen noutokapula ja puinen noutokapula, suunnitelmissa hankkia vielä ohjattuunnoutoon kapulat. Kuvasta kuitenkin puuttuu seuraavat välineet;
* hyppyeste - isän luona koska säilytys kerrostalossa voisi olla hiukan hankalaa
* tunnaripalikat - unohdin lisätä ne kuvaan
* ruutunauhat - isän luona
Rally-tokoon kyltit, spiraali ja pujottelu liikkeissä käytetään samoja tötsiä kuin tokossa - suunnitelmissa on hankkia erilaisia tötsiä ja työn alla ovat kylttipidikkeet.
Aktivointiin ja dogfrisbee, pari hassua palloa ja muovinen frisbee. Käytän aktivointiin enemmän tyhjiä vessapaperirullia ja maitopurkkeja. Kuvasta puuttuu;
* 2x kuminen frisbee - useimmiten käytetään, joten toinen löytyy autosta ja toinen isän luota 
Jälkivermeitä, vaikkakin meidän jälkiharrastus rakentuukin pelkästään amatöörimakkarajäljestä mutta ompahan vermeet silti. Molemmille omat valjaat ja yksi jälkiliina.
Ulkoiluvaatteita - 2kpl treenipomppaa jotka on talvisin agilitytreeneissä käytössä ja lenkeillä tuulisilla ja kovilla pakkasilla, yhdet tossut ja kaksi huppua koville talvipakkasille, sadetakki jota käytetään yleensä vain talvisin agilitytreeneissä kun ei ole niin paljoa pakkasta sekä 2 kpl heijastinliivejä. Toinen heijastinliiveistä on jo todennäköisesti Juralle liian pieni.
Näyttelyvermeet, hihnoja.. liikaa sekä iso ja pieni namipussi. Näyttelyhihnoja kertyy pikkuhiljaa lisään kun tykkään tehdä niitä.
Hygieniatarvikkeista löytyy minkkiöljyä, maitoliima, hammasharjat, kampa, harja, karsta, kynsisakset, silmänpuhdistusaine, suka ja takana juoksupökät joita ei tule käytettyä sekä hyllyn kätköistä löytyi kangaskoppa jonka käyttöä Lara on harjoitellut ihan varmuuden vuoksi jos tarvitsee käyttää joskus. Kuvasta puuttuu, ihan oman unohduksen vuoksi;
* shampoo
* pyyhkeet
* tassurasva
* silmätipat - tod.näk. jo vanhentuneet

Waterfun! Eli vesilelut - joo meillä ei koirat edes ui, ainakaan kunnolla mutta kyllä Lara  vedestä noutaa jollei montaa uimapotkua tartte tehdä! Kesällä näkee mitä mieltä Jura on uimisesta.
Leluja.. Yritin haalia kaikki lelut kasaan - rikkinäiset meni roskiin, paitsi Jura rakas pinkkipossu! Tiedän, että autossa on lisää leluja, isän luona on lisää leluja sekä voin lyödä pääni vetoa että jokaisesta laukustani löytyy vähintäänkin yksi pallo ja vetolelu.
Kuvassa oleva narupallo on Laran kestosuosikki - pallo ja vetolelu samassa! Autosta löytyy toinen - varapallo. Juralla on samantapainen - puuttuu kuvasta - pallo, johon olen itse punonut vastaavanlaisen vetolelun kiinni kuin kuvassa. Oranssi ja keltainen pallo ovat aivan parhaita, pomppivat kivasti ja helppo puhdistaa huuhtelemalla mutta eivät kestä pureskelua.
Veto vermeet on kaikki isän luona, heitin kuvaan vanhat valjaat ja canicrossvyön. Todellisuudessa kuvassa pitäisi olla;
* potkukelkka
* potkupyörä
* vetoliinat
* 2kpl valjaita
Tähän väliin ei pidä unohtaa team huiveja! Turhat kapistukset jotka oli pakko tehdä, joita ei juurikaan tule edes käytettyä.
Lenkkeily- ja treenivermeet jotka löytyvät naulakosta ts. yleisimmin käytössä. 2kpl Ässäfani pannat heti ensimmäisenä, 2kpl nahkataluttimia, 2kpl paracordpunottuja pantoja treeneihin, ketjukurkkarit treeneihin, 2kpl noutajataluttimia ja flexi yksittäis pyörälenkeille tai iltapissatuksille.
Muut pannat joita tulee käytettyä silloin tällöin, yleensä kisoissa ja tokotreeneissä. Normipantaa, puolikiristävää pantaa - suurinosa itsetehtyjä. Kuvasta puuttuu;
* usea pikkupanta - aikoja sitten ommeltu kun olen kokeillut uusia materiaaleja 
* Laran hieno niittipanta - hyllynkoristeena
Juran pentupannat joita en raaskinut heittää pois / purkaa, koska ajattelen aina että kyllä niille joskus tulee vielä uudestaan käyttöä.
Muut hihnat - paracordnaruista punottu talutin, nahkapäälysteinen talutin, nyöritalutin, normitalutin -polypropeeni, monitoimitalutin -polypropeeni, monitoimitalutin -nahka, lyhyt nahkatalutin. Harvemmin näitä tulee käytettyä, yleensä kisoihin tai treeneihin mennessä otan ohuen ja kevyen hihnan mukaan eli oranssin, punaisen tai paracord remmin.




Sellainen tavaramäärä ja vaatekomerosta löytyy vaihtopeitto auton takapaksiin - vaihdan peiton n. 1-2kk:n välein, kurakeleillä 2 viikon välein puhtaaseen - kaksi kevythäkkiä ja niissä makuualustat, lattialta löytyy peti ja koirien nojatuoli, ruokakipot ja astiat sekä treeniliivi ja reput. Ihanaa välineurheilua.

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Meiän isä väittää, et Lotalla on liikaa tavaraa. Ehkä pitää näyttää tää postaus sille X)

Hehe. Olipa hauskaa.

http://tiudenblogi.blogspot.com/

nahkalara kirjoitti...

Kannattaa näyttää! :)