tiistai 16. huhtikuuta 2013

sunrise, sunset

Käytiin tänään Nakkilassa moikkaamassa Eläincentterin väkeä Juran kanssa. Parin tunnin aikana mulla alkoi päässä soimaan Leijonakuningas 3 tämän kohtauksen kappale. Viimeksi kun kävin Eläincenter Jadessa kera kakaran (ennen juoksuja) oli remmi kokoajan kireellä ja kaikkia päin yritettiin pomppia - niin ihania ihmisiä ja tuoksuja, kaikki luut olis pitänyt syödä, ihanaa! Urhh! Tänään oli hieman eri ääni kellossa - remmi löysällä asteltiin ovesta sisään, rauhallisesti tutkittiin ja nuuskuteltiin paikkoja, ihmisille heilautettiin häntää ja käytiin nuuskasemassa kunnes lopulta löytyi luunpalanen jonka kanssa nassikka veti leviäksi keskelle käytävää. 

Juran käytös on muuttunut valtavasti juoksujen jälkeen, pennusta on tullut nuori nainen joka hillitysti tervehtii ihmisiä - pentumainen innokkuus kyllä nostaa päätään jos lässytys alkaa - rauhallisesti tutkii ympäristönsä ja kuuntelee, onhan se aina kuunnellut mutta nyt sen kuuntelu on samanlaista kun Laralla - pienelläkin inahduksella tarjotaan kontaktia. Hyllyjenkin välissä oli helppo pujotella remmi löysällä kun ei tarvinnut pelätä tippuvia tavaroita. Hihnan sai ottaa puolen tunnin päästi irti eikä tarvinnut pelätä että Jura "hyökkää" ensimmäisen asiakkaan syliin heti ovella. 

Kotiin ajaessa pohdein ristiriitaisin tuntein Juran henkistä kasvua - toivoin alusta alkaen että saisin "muovattua" Jurasta samanlaisen kuin Larasta, käytökseltään siis, koira jonka kanssa on helppoa kulkea ja elää x2. Pari kuukautta sitten näytti siltä ettei "hankkeellani" ole toivoakaan, koska Jura olisi lenkilläkin halunnut hyökätä jokaisen puhuvan vastaantulijan syliin. Nyt kuitenkin juoksujen jälkeen näyttää siltä, että sain mitä halusin.. Vai sainko, halusinko edes? Ehkä halusin mutta muutos tuli niin yhtäkkiä, etten tiedä ollako tyytyväinen vai surullinen - pentu kasvaa ja hölmöilyt vähenee. Vaikka olen itse aika natsi kun tulee puhe oman koiran perustottelevaisuudesta niin silti pieni osa minusta toivoo, ettei Jura ikinä kasvaisi ulos hölmäilyistään - taitaa olla silti myöhäistä toivoa. Nyt jo kasvanut noin paljon ja käytös muuttunut.  

Ei kommentteja: