perjantai 19. huhtikuuta 2013

Bad dog - bad manners

Kävin kurkkimassa Kiiran blogia ja löysin kivan postauksen jossa oli yleisenä haasteena lukijalle tehdä samanlainen postaus, no tässä se tulee:

Koirien pahat tavat!
Mennään ikäjärjestyksessä, joten ensimmäisenä Lara
  • Hiljaisuus on joskus hankalaa.
    Tämä tapa ei sinänsä minua niinkään häiritse (tottunut?) mutta Laralla on siis vahva taipumus mölisemisestä haukkumiseen eli kun tulen kotiin ja vähän ajan päästä tervehdin Laraa niin ensin alkaa mölinä ja örinä josta lähes tulkoon ainaa seuraa haukkuminen. Toisten koirien seurassa on myös pakko louskuttaa ja muuten vaan innostuessaan on pakko louskuttaa. No itsepä olen satunnaisesti pahaa tapaa ruokkinut joten ei auta valittaa, kyllä maailmaan ääntä mahtuu ja Lara tietää sen! Haukkumista on helppo ennakoida ja Lara lopettaa sen kiellosta mutta välillä louskuttaminen ottaa aivoon.
  • Tilaisuus tekee varkaan.
    Lara ei hae varastettavaa eikä se hakeudu tilanteisiin joissa se voisi varastaa mutta Juran tulon jälkeen Laralle on muodostunut törkeä tapa - mielenosoitusta hyvin todennäköisesti - kun lähden Juran kanssa treeneihin tai lenkille niin kaikki lihapitoinen katoaa pöydiltä jos sinne on sattunut jotain jäämään. Juran kanssa kahdestaan kotiin jäädessään herkut saa olla rauhassa.
Siinä ne taisi olla Laran osalta, seuraavana Jura
  • Iltahiipparit on outoja.
    Jura ei metelöi ja hauku turhia, paitsi iltaisin, silloin se reagoi hyvinkin herkästi rappukäytävästä kuuluviin kolauksiin. Normaalit askeleet eivät vaikuta mutta ylimääräinen puhe ja juuri pienet kolahdukset saavat sen pöhähtelemään ja murisemaan. 
  • Jos se on ruokaa, se on minun.
    Ahneus + röyhkeys! Harrastusta ajatellen ahneus on hyvä mutta se röyhkeys, pari kertaa on pentu saanut jo Laralta nenilleen ja viimeisellä kerralla jäi pieni jälkikin - saa nähdä kauanko muistaa ettei toisen kipalle ängetä. 
  • Keppifetissi.
    Onhan se söpöä ja huvittavaa kun toinen tassuttelee ylpeänä keppi suussaan pitkin piennarta mutta kun se keppi on puolentoista metriä pitkä ja hakkaa omiin pohkeisiin, se ei ole enään niin söpöä. Toinen on tietenkin, että jossei sitä keppiä ei ole todella raivostuttavasti toinen yrittää noukkia joka ikisen pikku risun mukaansa, heittelee niitä eikä kunnolla keskity kävelemiseen.
  • Rytmiveressä.
    Jos haluat laulaa niin varaudu siihen, että Jura haluaa tanssia laulun tahtiin. Jos haluat tanssia niin varaudu siihen ettet saa valita tanssipartneriasi etkä saa/joudu tanssimaan yksin, koska Jura haluaa tanssia myös. Harvemmin tämä itse aiheutettu tapa häiritsee mutta välillä kun olen lähdössä esim. iltaa viettämään ja koitan ottaa parit tanssiaskeleet tai laulaa lurittaa samalla kun laitan itseäni kuntoon niin Jura on heti pomppimassa vieressä. 
Aika vähän noilla mitään pahoja tapoja/käyttäytymismalleja on, kyllähän sitä satunnaisesti tulee vastaan joitain muitakin jotka yksittäisesti ottaa aivoon huonona päivänä - nyttei vaan tule mieleen muuta kuin nuo.

Ei kommentteja: