keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Tietopostaus

Asandzan Clara  "Lara"

Kaikki olennaiset tiedot löytyvätkin Laran sivulta, mitat, tulokset, suku, rotu ym.
Taustasta en osaa mitään romaania kertoa, koska Lara tuli meille 27.3.2011 sijoitukseen ollessaan 2 -vuotias.

Yllättävän hienosti "maalaistollo" sopeutui tänne kaupungin keskelle betonikoppiin, eli sopeutuvaisuutta kerrakseen. Lara tosiaan oli kaksi ensimmäistä vuotta elämästään asunut minun ymmärrykseni mukaan maalaismaisemissa. Näyttelyissa Larpua oli kierrätetty jopa SERTin arvoisesti, perustottelevaisuus hanskassa, tokoliikkeitäkin Lara varmasti osasi koska tokoa sen kanssa oli ennenkin treenattu, mutta itselläni kun ei hajua ollut liikkeiden käskyistä niin katsoin helpommaksi opettaa ne alusta omalla tavallani.

Lara on pidättyväinen vieraita kohtaan varsinkin vieraassa ympäristössä. Kotona tuntematonkin saa sydämmellisen vastaanoton, mutta vain kotona. Voitte siis kuvitella millainen ensimmäinen kuukausi oli. Eipä neiti paljoa välittänyt tulla rapsuteltavaksi, lenkit sujui ongelmitta mutta leikkiminen.. Vetoleikit olivat jotain missä tultiin vaan mukana muodon vuoksi, keppiä ei noudettu, pallo haettiin muttei tuotu perille asti. Mietittytti, että osasiko se edes noutaa? 

Jossain kohtaa kuitenkin sen kuukauden sisällä neiti alkoi tulla ulos lampaan kuorestaan ja näyttää todellista minäänsä. Ei, ongelmia ei ole ollut itsepäisyyden, tottelemattomuuden tms. suhteen vaan leikkeihin tuli vire. Treenaminen ei ollut enään koiran sytyttelyä, eikä patukka ollut enää nahkalätyskä mistä otetaan kiinni ja irrotetaan. 

Niin kornilta kuin se kuulostaakin, niin Lara osoittautui koiraksi josta olin haaveillut. Kolmen kuukauden yhteiselon jälkeen mentiin luonnetestiin, tuomarin epäilyistä huolimatta testi meni hienosti eikä lyhyt yhteiselo näkynyt tuloksissa.

Luonteenpiirteitä ja käyttäytymistä..
Rauhallinen, mutta tarvittaessa 23 kiloinen duracell -pupu. Lara jaksaa ja tykkää mennä ja tehdä, muttei silti hypi seinille jos viikko on hiljaisempaa. Työmotivaatio kohdallaan, aina voi treenata, jopa sateella vaikkei se sateesta tykkääkään. Keskittyminen, Lara ei ole eikä koita olla joka paikan höylä josta itse olen todella tyytyväinen. Oppivainen, tähän kyllä vaikuttaa koulutustyyli ja -menetelmätkin, mutta jos itselläni on motivaatiota opettaa niin Laralle on helppo opettaa uudet asiat. Lara on myös kärsivällinen ja kestää toistoja. Lara on myös helppo motivoida työhön lähes millä tahansa ja milloin tahansa.
Ahneus on valttia, minkä saa hyvin yhdistettyä Laran kohdalla kärsivällisyyteen.
Susku ja Larppa riekkuu.
Toisten koirien seurassa (varsinkin vieraiden) Larpu on varautunut eikä välttämättä lämpeä heti / lainkaan leikkimään uuden tuttavuuden kanssa. Nartuilta se ei siedä alistamisyrityksiä "se ei koita sitä itse niin ei muidenkaan tarvitse" -tyylillä. Yli-innokkaat, peräpään läheisyydessä kohnottavat urokset saavat aika pian näytteen pepsodent -hymystä, jollei auta niin painotetaan asiaa äänellä. Yleisesti Lara tulee kaikkien kanssa toimeen haastamatta riitaa, varsinkin jos toinen koira on vähääkään saman tyyppinen kuin Lara itse..eli: Arvostaa toisen omaa tilaa eli ei koita rynniä heti iholle -> tutustuu "neutraalisti". Riehujia pitää komentaa, sitten vasta voi harkita mahdollisia juoksuleikkejä.
Kutakuinkin yksinkertaisesti Lara on aika laumasidonnainen ja hitaasti lämpiävä, ei kaikkien kaveri heti kättelyssä..paitsi kotona :)



Kuten kuvista näkyy, niin sisällä Lara röhnöttää nojatuolissa, pedillään, tai jossain päin kämppää lattialla ja välillä syö luuta.. yksin ollessaan se lämmittää uskollisesti sänkyä! ;D

Tietenkin on myös hetkiä jolloin käy niinkin ikävästi, että tulee tylsää, niin neiti kipittää hakemaan lelun (jos lelun on piilossa niin vaihteeksi tuodaan pedistä pikkutyyny) siinä toivossa, että jos joku heittäisi tai repisi sitä neidin kanssa.


















Jos jäi kysyttävää niin kommentilla saa heittää! :) 

1 kommentti:

sanna kirjoitti...

Tulevaan kysymyspostaukseen kysymys: mikä on ollut ehdottomasti kaikista ravisuttavin kokemus, hyvässä tai pahassa, Laran kanssa ja miksi?