tiistai 26. maaliskuuta 2013

Liitotäyteinen päivä

Otsikossa komeilee ihmeellinen itse keksimä sana, jota aion teille nyt avata hiukan tarkemmin.

Aamulla sain kuningasidean istuskellessani parvekkeella auringonpaisteessa; mennään isän luo treenaamaan keppejä! Mulla oli isän luona valmiina aurauskeppejä, jotka iskä sahasi poikki - piti mua ilmeisesti epäpätevänä sahaamaan neljää muovikeppiä, koska mulla on vaan rakennusalan perustutkinto takana, ei työkokemusta :D No kuitenkin.. Kun kepit oli poikki, upotin ne lumeen V-asentoon ja eikun treenaamaan. Lara oli taas hullun paljon ottanut kepeissä takapakkia eikä se tuntunut tätäkään metodia noukkivan..Jura sen sijaan hoksasi homman ja kipitteli hienosti keppien läpi. Lopulta päädyin treenaamaan Laran kanssa ruutua ja vain Juran kanssa keppejä.

20 minuutin treenituokio oli nopeasti ohi ja suunnattiin auton nokka koirapuistoon. Jes - puisto oli tyhjä, ei tuule, aurinko paistaa - it's frisbee time! Vähän aikaa heittelin Laralle frisbeetä ja Jura koitti häiriköidä parhaansa mukaan. Frisbeen jälkeen siirryttiin palloilemaan ja lopulta kotiin päin.


Päivällä, ihan sattumalta huomasin WeCAn facebook sivuilla treenipaikka ilmon. Pistin yksäriä ja lopulta meillä olikin tiedossa aksatreenit Juran kanssa Teron ohjastamana!


On se vaan pätevä hommassaan, Tero meinaan, hyviä vinkkejä aina! Ei ole Juraakaan moittiminen, liitolassie työskenteli tosi hienosti. Loppuvaiheessa kuitenkin alkoi keskittyminen herpaantua ja ohjauksen seuraaminen heikkeni, putket ovat Juran rakkaus ja mitä nopeampaa saa mennä, sitä mahtavampaa se on! Keppejä treenattiin kujalla, seuraavalla kerralla kun pääsen treenaamaan keppejä niin meinaan avata kujan kokonaan että hakeutuminen paranee. Treenien jälkeen aloin pohtimaan, että jos alkaisin opettamaan Laralle myös kujan avulla keppejä? Ei kai se ota eikä anna jos yrittää?


Videoista huomaa kivasti kuinka Juran käyttäytyminen treeneissä on edistynyt. En ole itse edes huomannut/sisäistänyt, että Jura pysyttelee koko ajan tosi lähellä eikä enään koita mennä moikkaamaan jokaista ihmistä joka tulee viereen. Tero totesi keppejä treenatessa, että tokoilu näkyy - koira hakee kontaktia ja kontrollia siitä mitä saa ja mitä ei saa tehdä, odottaa seuraavaa käskyä ja pysyttelee lähettyvillä. Kehui rohkeaksi ja ikäisekseen hyvin edistyneeksi. Paljon on vielä treenattavaa mutta alku on hyvä ja suunta on oikea - koiralla ja ohjaajalla. 

Laran aksatreenit menivät myös loistavasti! Kepityksen rypyt selvisivät - koira joka tarkkailee ohjaajaa herkeämättä + hitusen epävarma kepistys = kannattaa pysyä edessä, kunnes kepittäminen on varmempaa. Verkot löytyy edelleen ja tulevat olemaan ensikerrallakin mutta jos homma edistyy tasaiseen tahtiin niin kohta saa alkaa ottaa lopusta ohjureita pois.

 

Videolla näkyykin, että alku on välillä haparoivaa mutta kun puoliväli on ylitetty niin kepit sujuu kuin leikiten. A:n kontaktin kanssa tehtiin tarkempaa tuttavuutta ja treenattiin itsenäistä alastuloa, itse olen takana kun koira tulee nätisti alas asti. Tällä kertaa mentiin aika helppoa ratapätkää, videolla näkyy suurinosa radasta.


Hyvä fiilis näistä treeneistä! Näitä lisää, kiitos :)

Ei kommentteja: