keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin?

Kyselyä on tullut että mitä meillä koirat syö, niin päätin tehdä siitä ihan oman postauksen. 

Ruokintamenetelmänä toimii 50/50, mahdollisimman paljon koitan kuitenkin painottaa raakaruokintaan mutta nappula on vaan välillä helppo lapata kippaan, minkäs teet. Joten nappulana meillä on tällä hetkellä Bosch Active, jota menee molemmille ja nappulan kylkeen välillä tarjoillaan turvotettua kuivalihaa. 
 
Raakaruokana meneekin sitten oikeastaan kaikki mahdollinen mutta nyt pakkasesta löytyy vain jauhelihaa ja kalkkunaa. Tänään tuli tehtyä kennel rehuun tilaus - ensi viikolla saa pakkasen täytteeksi lisää kalkkunaa, lohta ja broilerinsiipiä
Riistaa tulee valitettavan harvoin syötettyä, koska sitä ei ole niin hyvin saatavilla. Lihaisiin luihin olen myös koittanut mahdollisimman paljon panostaa, saatavuus on onnetonta joten näitä tulee satunnaisesti ostettua ruokakaupasta aletiskiltä.



 
Lihan kylkeen tulee yleensä perunaa / riisiä / vihanneksia (herne, maissi ja porkkana -sekoitus), joskus noita kaikkia pikkasen jos on esim. ylijäämiä. Lentää sinne kippaan välillä vähän muutakin kuten salaattia, omenaa, kurkkua, kuivaa ruisleipää ym. noita kuitenkin harvemmin. Muistisääntönä pidän itselläni, että vähintään joka toisella ruokailulla pitää jostain saada kuitua eli jos koirat ovat aamusti saaneet nappulaa, illalla tulee pelkkää lihaa koska kuidut on saatu jo nappulasta.


Peruslisänä raakaruokaan on myös kananmuna (raakana tai kypsänä) öljy, jogurtti / kermaviili, merileväjauhe, kalkkiseos, hivenaineet ja kesäisin kausittain valkosipuli.

 








Tälläisellä ruokintamenetelmällä on koirien mahat toimineen ihan moitteetta, vaikka väitteitä kulkee ettei koirille saisi saman ruuansulatuskierron aikana syöttää raakaa ja nappulaa sekaisin koska sulavat eri tahtia. Eipä se ole näiden ruuansulatusta ainakaan haitannut.

Palkkaukseen käytetään milloin mitäkin, teollisiaherkkuja, nappulaa, maksaa, munuaista, nakkeja, juustoa, lihapullia ... you name it, they eat it! Nirsoilu ei ole ikinä ollut ongelma. 





 
Muutenvaan ja virike herkkuina toimii rouhetikut, puristeluut, sonnin sudit, possunkorvat sekä kuivatut ja raa'at luut. Eli oikeastaan kaikenmoista mitä tulee kotiin raahattua / tilattua.

Ei kommentteja: