lauantai 23. helmikuuta 2013

Ahkeraa treenaamista

Ollaan kelkkailtu, tanssittu ja tokoiltu, Juran kanssa hiukan liidettykin. 

Tokoilusta
Laran kaukot alkaa pikkuhiljaa sujumaan pidemmältäkin matkaa. Jura noutaa molempia kapuloita, metallia hiukan maltillisemmin ja ehkä vähän epävarmemminkin kuin puista, mutta eiköhän tuo tuosta pienellä viilaamisella. Eteen/perusasentoon tuloa kapulan kanssa ei olla vielä treenattu, keskitytään tuohon viettiin ja sitten erikseen pelkkään pitoon. Seuraaminen jotenkin junnaa, tuntuu ettei se edisty mutta koitan toitottaa itselleni että "Lakkaa hätäilemästä, on tässä aikaa" Alkanut tuo möllitoko vaan mietityttämään, voi olla ettei päästäkään Juran kanssa osallistumaan koska tuntuu, että neidin ekat juoksut on tulossa pikkuhiljaa kylään. 
Laran kanssa on keskitytty seuraamiseen, viettiin ja tarkkuuteen eli kaikkeen! Viimein Laran seuruu on taas hienoa katseltavaa pääosin (ainakin hallilla), välillä tulee näitä pätkiä kun isot rattaat pyörii liian lujaa niin neiti puskee aivan hillittömästi ja poikittaa mutta tajuaa pienellä korjauksella suoristaa itsensä. Paikkamakuun intensiivisyyttä ollaan treenattu yksikseen - häiriötä on ollut, muttei muita koiria vieressä makaamassa. Tavoite on saada Lara kirjaimellisesti kyttäämään mua herkeämättä niin, ettei se kiinnitä mitään huomiota ympäristöön ja patoo paikkiksen ajan viettiä sisällään. Muikkeli on muuten kadottanut liikkeestä maahanmenonsa johonkin.. istuu, istumisen perään ja seisoo. Lähtökuoppiin sen suhteen, käsiavulla taas liike kuntoon.
Liitämisestä
Jura on aikas hyvin alkanut seuraamaan mun kropan liikkeitä - rintamasuunta kääntyy, koira on jo valmiiksi kääntymässä. Hieno likka! Eteenlähtöä pitää treenata, ihme, ei se itellään sieltä tule.
Kelkkailusta
Jura kuuntelee käännöksiä paremmin kuin Lara... se siitä vuoden työstä. Hienosti vetävät molemmat, tuntuu kuitenkin että ajan saatossa Jurasta tulee löytymään enemmän puhtia ja intoa tuohon vetämiseen kuin Larasta.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Tulipa muuten Larppaakin vähän hierottua päivemmällä, ihan yhtäkkiä en mitään kummosempia jumeja löytänyt, huomennä pitää lääppiä kakara läpi, hieroja pitäisi varata mutta se on vähän jäänyt.

Ei kommentteja: