sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Elossa!

Päivät menevät edelleen töissä ja treeneissä, töissä ja treeneissä ja sitä rataa, joten laitetaan vähän treenikuulumisia. 

Lara

Toko - paikkamakuu on ollut ongelmana jo pitkään mutta nyt alkaa hiukan näyttää silti, että ehkä se on jo selätetty. Muutama onnistunutta ryhmäpaikkista takana, yksinään paikkista treenataan lähes päivittäin, BH-kokeen paikkista on myös treenattu onnistuneesti. Lara makoilee lonkallaan mutta siihen en ala edes puuttumaan, oon niin tyytyväinen että se pysyy maassa.

Rally-toko - edistystä näkyy vaikka tosi vähän on tullut treenattua. Itsellä olisi urakkana vähän katsella kylttejä läpi ennen kuin kokeeseen mennään. Sivulta eteentulo on ollut syynäyksen alla, koska Lara on kovin hatarasti siirtynyt eteen saati suoraan.

Agility - kepit kepit kepit... kisavalmiita ollaan mutta haluan kepit vieläkin varmemmiksi. Vasemmalta onnistuu hyvin, oikealta on haparoivaa. Tänä vuonna tuskin korkataan kisakalenteria agilityn suhteen.

Olen alkanut treenaamaan Laran kanssa myös tottisliikkeitä, koska ensikerralla Lara pääsee hakutreeneihin mukaan! Ja vaikkei PK-lajeista kisoja koskaan korkattaisikaan niin suunnitelmissa on silti BH-koe suorittaa.

Jura

Tottis/toko - Juran tottistelu on hienolla mallilla. Ohjaaja kehui välkyksi koiraksi ja onhan se, oppii tosi nopeasti. Mikään liike meille ei ole "valmis", kaikkia pohjustetaan vielä tasaiseen tahtiin. Kapulan pitoa syynätään ja treenataan eteentuontia sekä luoksetuloja erotellaan tokossa sivulle, tottiksessa eteen, A-estettä opetellaan menemään rauhallisesti. Paikkamakuuta treenaillaan niin ryhmässä kuin yksinkin ja hyvältä näyttää. 

Haku - Kaksi kertaa on käyty hakuilemassa ja omasta mielestä edellinen kerta haamuja kokeillessa meni hienosti! Ensimmäisen ukon kohdalla Jura ei meinannut keritä lainkaan syömään lihapulliaan loppuun kun jo piti tulla nopeesti takaisin mamman luo. Toisella kerralla huomio ei meinannut kiinnittyä ukkoon lainkaan, kolmannella kerralla oli jo hakemisen makua ja neljäs ukko oli aivan supermahtava kun se juoksi karkuun! Eiköhän tämäkin tästä pikkuhiljaa suttaannu kun Jura vaan saa lisää varmuutta siihen että kaikki ihmiset metsässä on aivan mahtavia! 
Esineruudun harjoittelu on lähtenyt hienosti rullaamaan. Näköärsykkeellä treenataan, pari kertaa Jura on jo selvästi käyttänyt nenäänsä että esine löytyisi.

Agility - Ohjaaja yrittää opetella hallitsemaan koiraa. Juralla on hiukan eri meininki esteillä kun Laralla, se menee eikä meinaa. Kaikki esteet osataan - paitsi kepit, niitä treenataan vielä ohjureilla hartaasti mutta hyvältä nekin näyttää. Saa nähdä mihin päästään kun tuntuu välillä, että Jura on ihan liian nopea mulle.

Rally-toko - No ei olla edes treenattu vaikka menin sen kokeeseenkin ilmoittamaan!! :( Harmittaa todella paljon mutta koitan ajatella, että me mennään sinne harjoittelemaan tokoilua kisamuodossa.

Ei kommentteja: