perjantai 28. kesäkuuta 2013

Tilannekatsaus vol.1

Larpan bikineihin vaihto loppui - löytyi vihdoin oikeat - niin eikös Jura aloita saman rumban! Taas on kämppä täynnä karvaa ja joka päivä saisi imuroida, en tykkää. 

Mitäs meille on tapahtunut? No ei juuri mitään, ollaan vietetty "kesälomaa" ja treenattu sen verran kun laiska omistaja on jaksanut. Laran ohjatut agilitytreenit upk:lla jäi taas välistä maanantaina - ollaan varmaan kaksi kertaa päästy treeneissä käymään ja siitä ilosta maksoin 40 euroa! Tiistaina käytiin taas kentällä tokoilemassa, Larppa teki hienon paikkamakuun taas ja Jurakin onnistui omassa paikkistreenissään hienosti! Suunnittelin hartaasti jos ilmoittaisin Laran oman seuran kokeeseen kun paikkamakuukin näyttää tuolta mutta.. nyt on seuraaminen pyllyllään. Intoa löytyy ja kyllähän se seuraa, ongelma onkin satunnaisessa painamisesssa. Ollaan taas liu'uttu samaan pisteeseen jossa oltiin ennen pentuja, intoa piisaa mutta nyt se ei pysy kasassa! Paikkaa haetaan ja kuinka perk**** me ollaan sitä sivupaikkatreeniä tehty niin ei, jos kierrokset nousee niin se on 50/50 tsäänssi että koira pysyy oikeassa kohtaa pidemmän päälle. Jonkin verran harmittaa - pohdin ilmoittautumista maanantaille ja jos silloin on vielä kokeessa tilaa niin minkäs teet? Ei se ainakaan huonommin voi mennä kuin eka tokokoe.

Tänään ohjelmassa oli koirarannalla käynti ja tottistreenit. Itellä kun on pari vapaapäivää niin nyt mennään eikä meinata! Jura hoksasi ettei uiminen olekaan tappopuuhaa ja Lara, no ainakin se kahlaa. Noille voi potkia ja roiskia käsillä vettä samoin kuin lunta - yhtä hullunlailla ne hyppii ja koittaa saada kiinni!

Tottistreeneissä otettiin Juralle esineruutua ensimmäistä kertaa niin, että joku muu vie täysin vieraan esineen ruutuun. Juralle kyllä näytettiin selvästi mihin esine tiputetaan ja aika kivasti se hansikastuppo sieltä löytyi kolme kertaa. Larpan kanssa otin hiukan seuraamispätkää, paljon käännöksiä ja pysähdyksiä - pitäisi muistaa treenata niitä kotonakin niin pysyisi koira paremmin kasassa. Lopputunnista otin molemmille eteenlähdöt. Lyhyet treenit, vaikka koirarannalla käynnistä huolimatta koirilla oisi ollut virtaa pidempiinkin treeneihin.

Perjantaina on suunnitelmissa taas agitreenit. Jos kelit antaa myöden, ettei ole liian kuuma niin Larppa pääsee mukaan treenaamaan rally-tokoa.

Paljon asiaa yhteen postaukseen mutta lisätäkseni hiukan kissojen kuulumisia niin siltä saraa elämä heittää häränpyllyä ja kunnolla. Minetestä on tullut kovin seurallinen, jopa mun seuraan hakeudutaan rapsutettavaksi ja kehrätään - Sylvia sen sijaan on useamman päivän jo ollut hiukan apea ja omiin oloihinsa vetäytynyt. Alkuun olin aivan varma että kyse on taas kuningattaren diivailuista jotka menee ohi omalla painollaan, mutta nyt käytös on muuttunut niin paljon vaisummaksi ja .. erilaiseksi ettei voi enään kiukuttelusta johtua. Kuumuus voisi olla yksi syy? Kun taas toisaalta pelkään, että käytökseen on jokin terveydellinen syy. Koko kissa on käyty useampaan otteeseen läpi, mitään paikkaa se ei ulkoisesti arista ja mielestäni syö ihan normaalisti, suusta/hampaista ei löydy mitään epänormaalia. Odotellaan viikonlopun yli ja sitten soitto lekuriin, tarkastus ja verikokeet, jos syy käytökseen löytyisi tai edes varmistus siitä, että kissa ainakin on terve.


Ei kommentteja: