lauantai 25. tammikuuta 2014

Half way there.

LarppaLiisa lullukka on ilmoitettu tokokisoihin Lempäälään. Perjantaina käytiin vetämässä "kenraalit" joista päättelin, että taidetaan mennä vielä ensiviikollakin hiomaan ja seuraavalla viikolla onkin sitten kokeet!



Treenit meni kokonaisuudessaan hyvin. Paikkamakuussa nousi istumaan ja käskytin takaisin maahan - treenikaverin koira haukkui kentän laidalla eikä Lara kestänyt sitä. Toinen paikkamakuu meni hienosti. Tunnari otettiin kahdesti, ensimmäinen kerta meni muistutteluksi - nappasi väärään suuhun ja vaihtoin oikeaan itse - toinen kerta meni komiasti! Liikkeestä istuminen otettiin nopiasti ihan muistutuksen kannalta ja pieni seuruu pätkä. Sitten oli noutojen vuoro, metallinoudossa Lara mölähtää enkä ala siihen näin kokeen suulla puuttumaan. Hyppynoutoa treenattiin taas idioottivarmaksi - heitän tahallani kapulan sivuun, vahvistetaan esteelle hakeutumista meno- ja tulosuunnassa. 
Tämän jälkeen pidettiin pieni tauko - sen aikaa, että ruutu saatiin koottua - pyysin vetäjät kokoamaan ruudun, ettei Lara vahingossakaan huomaa minun käyvän lähelläkään ruutua ennen liikettä. Liike otettiin useampaan kertaan peräkkäin koska, ruutun hakeutuminen meni mahtavasti MUTTA joku nimeltä mainitsematon ei ole lainkaan kiinnittänyt ruudusta lähtemiseen mitää huomiota. Eihän se sieltä ruudusta liikahtanut kun huusin sivu, tää olis ollut todella kamala hoksata vasta kokeessa! Ruudusta lähtöä sitten viilattiin, kolme kertaa? jolloin viimeisellä kerralla lähtö oli nopea. 

Ensiviikolla tiedossa onkin lihapullapalkalla vahvistaa tarkkaa seuraamista ruudusta lähdön jälkeen. Pieniä seuruu pätkiä, edelleen lihapullilla ja kokeenomainen paikkamakuu. Nopeat, kivat treenit ja herran haltuun, ei se ota eikä anna jos yrittää ;)


Nyymin ja Juran kanssa on kotona säädetty niitä näitä. Juran kohdalla tunnarimasennus, juuri tässä kohtaa se ei vaan tunnu ymmärtävän nenän käytön arvoa. Vapaana seuraaminen kusee, liikkeet toimii jos toimii.. Nyt ei vaan nappaa alkaa hinkkaamaan oikeen mitään. Kotona tehdään pieniä pätkiä silloin tällöin, jos se mielenkiinto nousisi ja vahvistuisi vapaana seuruussa. Saa kevääseen hautoa oppimaansa..tai sitten se unohtaa kaiken. Ans kahtoa!

Ei kommentteja: