torstai 19. joulukuuta 2013

Laiskuri!

Meillä ollaan vaan löhöilty persiit homeessa, mitään ei olla tehty! Oikeesti. Heti kun lumet suli meikäläinen vaipui horrokseen, ei vaan innosta treenata koirien kanssa - saati muutenkaan tehdä juuri mitään muuta kuin lällyttää ja käydä pihalla. Tänään sain sentään innostuspiikin niin, että aloin katselemaan tokokisoja - joo hyvä mennä kisoihin kun ei treenaa edes, hehheh - ja jos vaan paikka saadaan niin tarkoitus olisi mennä taas Laran kanssa kokeilemaan voittajaluokkaan. 

Juralle ja Nyymille on katteltu näyttelyitä tälle vuodelle, aika sitten näyttää mihin päästään osallistumaan muiden menojen puolesta. 

Olen tässä viikon ajan arvioinut Nyymiä - pohtinut ja vertaillut sen ja Juran eroavaisuuksia tuossa iässä tosi paljon kunnei olla oikeen mitään kummempia puuhailtu. Eroja löytyy aika paljonkin, en sano että ne olisi huonoja eroavaisuuksia vaan ne ovat asioita joiden takia pitää miettiä miten vien pentua eteenpäin? Mitä asioita pitää hoitaa toisin? Mitä aletaan vahvistamaan? Vaikka Nyymi vaikuttaa ärhäkältä pikku tärrältä, joka käyttää mielellään ääntään ja komentaa niin ei siltä juuri dominanssia löydy ihmisiä kohtaan toisin sanottuna se ei kyseenalaista - ainakaan vielä. Kissan jahtaamisesta kielsin KERRAN ja vastaus oli samantien "Okei, mä meen tekee jotain muuta". Jura totesi pentuna "Hah, watch me!" Nyymiä ei juuri vieraat ihmiset kiinnosta, kyllä se iloisesti menee katsomaan mutta se ei koe ns. "pakonomaista" tarvetta rakastaa kaikkia, niinkuin Jura. Yleensäkin komennuksiin Nyymi reagoi aika herkästi - lopettaa kun komennetaan, helppoa sinänsä eli ehkä hiukan ohjaajapehmeyttä - en mene vielä vannomaan mutta siltä vaikuttaisi. Moni tekisi tuosta ongelman mutten itse kykene näkemään sitä ongelmana kunhan sitä osaa työstää ja käyttää hyödyksi. Leluista Nyymi ei vielä taistele yhtä paljon - suurella voimalla - kuin Jura samanikäisenä, mutta Nyymillä ei myöskään ole samantapaista keppifetissiä kuin Juralla. Mielenkiinnolla odotan millainen Nyymistä kasvaa juurikin sen takia, koska se on  niin erilainen jo nyt kuin Jura oli pentuna.

PS. meillä hypitään sohville ihan tosta noin vaan ja säädellään patterien lämpötiloja.

Ei kommentteja: