torstai 29. toukokuuta 2014

Tokokoe Ulvila

Koe meni sateisissa merkeissä - Jura säästyi sateelta, Lara ei. 

Juran suoritukseen en ole täysin tyytyväinen, se pystyy parempaan ja osaa paremmin mutta ei siitä voi syyttää kuin itseään, meillä on ollut liian vähän kokeenomaista treenaamista joten tyhjä kenttä ilman kanssatreenaajia saa pienen lassien hiukan hämilleen. Siitä huolimatta ykköstulos merkattuna kisakirjaan jatketaan eteenpäin, kokeenomaisilla treeneillä, avoimenluokan liikkeitä silmällä pitäen. 
Petrattavaa on eritoten liikkeestä seisomisessa, edelleen.. Hyppyä aletaan opettelemaan uudestaan, piilopaikkis on täysin uusi asia, noudon palautusta viilataan samaan tahtiin kuin ennenkin ja kaukoja - muuten liikkeet ovat hallussa.

Seuraavaa koetta olen jo kaavaillut Huittisiin kesäkuun lopulle.

 

Laran suoritukseen olen supertyytyväinen. Kaikki jotka vähääkään tietää millainen leidi Lara on, olisivat olleet yhtä ihmeissään kun itse olin tänään. Kylmä viima ja piiskaava sade, silti superlassie suoritti oman osansa moitteetta, yrittäen parhaansa - todella mahtavalla vireellä. Kolmostulos tuli, kolme nollaa ja kaikki noutoja. Hyppynouto hautautui silkkaan huonoon tuuriin, kapula poukki täysin linjasta vinoon, eikä Lara enään palauttaessa hypännyt esteen yli - itseltä puuttui pelisilmää sen verran että olisin antanut lisäkäskyn. Metallinouto oli ihan järkyttävä kun kapula oli kylmä ja märkä, sitä ei pystytty tuomaan loppuun asti. Tunnari levisi haparointiin, potkaisi takajalallaan juuri oikean kapulan kauemmas muista ja se meni siinä. Jatkossa siis treenataan vinoon heittämistä, märkää metallia ja viilataan tunnaria! Tuomari suositteli menemään uudestaan lähiaikana kokeeseen, koska nyt Laralla oli työskentelyssä tekemisen makua enemmän kuin koskaan mutta kuitenkin piti itsensä kasassa, ettei se ryöpynnyt yli.

Seuraava koe onkin Raisiossa erikoisnäyttelyn yhteydessä. Siihen asti pikkuviilauksia ja parit superkivat treenit.

maanantai 26. toukokuuta 2014

Salo RN

Käytiin tiukan tuomaritädin syynissä sunnuntaina. Koiria oli 17 joista 4 sai SA:n, uroksille ei mennyt sertiä lainkaan jakoon koska ainoa SA:n saanut oli Ippe-iskä joka on jo valio.
Kaunislinjainen narttu jolla on selvä sukupuolileima. Hyvä pää ja purenta. Hyvin asettuneet korvat, hieman kevyesti taittuneet. Kaunis kaula ja ylälinja. Tasapainoiset kulmaukset, kevyet ja sujuvat sivuliikkeet.

NUO ERI1 SA PN3 vara-SERT

Tuomarina Kirsti Louhi

Alkaa noita vara-sertejä notkumaan nurkissa jo sen verran, että koskakohan ne saisi vaihtaa oikeaan sertiin! :D Tätä sijoitusta tulee silti arvostettua todella paljon, koska tuomari ei todellakaan huvikseen jaellut ERIä saati SA:ta. Seuraavaksi suunnataan tokoilemaan kotikentälle ja sen jälkeen on tiedossa erikoisnäyttely!

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Riihimäen ryhmänäyttely

Pentusuunnitelmat on julki!
kyselyt vain kasvattajalle

Lyhyestä virsi kaunis.
Erittäin kaunis, feminiininen narttu. Kaunis pää, upeat korvat ja kaunis ylälinja. Eturinta ja rintakehä vielä kohdistus(??)vaiheessa. Erinomaiset etu- ja takakulmaukset. Hyvä työntö, liikkeet ja upea esitys.

NUO ERI1 SA PN3 vara-SERT 

Tuomarina Kasuk-Tenson Helin

Päivä meni aurinkoisessa paahteessa, onneksi oli vettä mukana niin paljon kuin selkä kesti kantaa! Suurkiitos heti Juran esittäjälle Sinille joka joutui juoksemaan useammankin koiran kanssa kehässä :) Juralla riitti virtaa vaikka kahtena edeltävänä päivänä oltiin käyty kaverin kanssa yhteislenkillä, uittamassa koiria ja sen jälkeen vielä treenaamassa..ei tunnu missään, Duracell paahtaa eteenpäin! Lopulta kuitenkin lämmin keli alkoi kun alkoikin näkymään vauvan käytöksessä, tapitusmoodi meni päälle ja nyt väsyttää jo niinkin paljon, että huushollin muille koirille vaan irvistellään kun tulee lähelle. Niin se vaan energisinkin väsyy ;) Seuraavaksi suunnataan nenä kohti Salon ryhmänäyttelyä katsomaan mitä sieltä saadaan.

maanantai 5. toukokuuta 2014

Missien viikonloppu

Lauantaina oli Harjavallan ryhmänäyttely - hyvää seuraa ja kylmää säätä. Juran ensimmäinen visiitti nuorten luokassa meni hienosti, tarkemmin sanottuna näin;

Good topline. Strong mitters and nice neck. Correct bite, good muzzle and skull proportions. Excellent chest and forechest. Good movement and correct hind angulations. Parallel hocks.

NUO ERI1 SA PN4 

Tuomarina Csaba Zolt Lokodi, Romania

Vähän se koitti laukalle nostella, voi johtua omasta vauhdistakin tai ihan vaan kokemuksen puutteesta. Esiinnyttiin myös kasvistädin riveissä saaliilla ROP-kasvattaja ja isossa kehässä BIS2-kasvattaja! 

Kasvisryhmä. Kaikilla höröttää korvat kun tuulee niin vimmatusti.
Sunnuntaina lähdettiinkin ihan yhtäkkisesä päähänpistosta mätsäriin Eurajoelle. Lähdin yksin ja otin kaikki koirat mukaan, hyvä veto! Ensin ei meinattu edes paikalle löytää kun olin huolimattomasti katsonut ilmoitusta ja väärän osoitteen, lopulta kuitenkin päästiin paikan päälle juuri kymmenen minuuttia ennen ilmoittautumisajan loppumista. Ilmoitin Laran ja Nyymin, Jura sai pelleillä turistina. Nyymi esiintyi todella hienosti, kehän vieressä rähisi iso seropi kaikille jotka menivät ohi joten se hiukan häiritsi Nyymiä - pystyi kuitenkin terästäytymään ja keskittyi esiintymiseen kun rähisijä vaan jatkoi älämölöään. Lara meni Laramaisesti - lujaa ja ilman päämäärää - patsasteluosuus meni ongelmitta marmoripatsasta matkien. Jura pääsi odotellessa hiukan painimaan pehkopojan kanssa ja mätsärin loputtua heittelin kaikille hiukan palloa kun vieressä oli sopivasti laajalti nurmikenttää.
Päivän kokonaissaalis oli ihan hintansa väärti, Nyymi SIN1 BIS- ja Lara PUN4. Varsinaisesti vain kolme palkittiin ja BIS-kehästä palkittiin vain voittaja, muita ei edes sijoitettu mutta 15kg ruokaa ja kaiverrettu pokaali lähti mukaan. Tavaroita (15kg ruokasäkki, reppu & 2xkevythäkki) ja koiria oli kyllä ikävä kiikuttaa enään takaisin autoon, parkkipaikka oli suhteellisen kaukana ja oma selkä kiukutteli jo valmiiksi mutta ei parane valittaa, kivaa oli ja yllätin itseni pärjäämällä oikeinkin loistavasti kolmikon kanssa julkisissa tapahtumissa ilman lisäkäsiä. Koirat yllättivät myös, varsinkin Nyymi kun se ei edes meinannut järjestää mitään härdelliä eikä koittanut häsätä ympäriinsä mm. palmikoida hihnoja tms. - liikkuminen paikasta toiseen oli aika vaivatonta. :)